joi, 27 octombrie 2011

Despre ortodontia linguala

Prin tratament ortodontic cu aparat lingual iti poti indrepta dintii fara ca aparatul dentar sa fie vizibil. Termenul “lingual” se refera la atasarea braket-urilor pe suprafata interioara a dintilor, acolo unde nu pot fi vazute. Aceasta inseamna ca dantura ta se poate corecta fara sa iti faci griji ca purtarea aparatului dentar ti-ar putea afecta viata sociala.



Niciodata nu e prea tarziu sa arati si sa te simti in cea mai buna forma. Probleme precum dintii inghesuiti, cei situati in afara arcadei, si spatierile intre dinti, aparute in urma unor extractii mai vechi, pot fi corectate la orice varsta. Majoritatea adultilor solicita tratament de indreptare a dintilor din motive estetice. Totusi multi solicita tratamentul si in cazul unor disfunctii articulare( dureri in articulatia temporo-mandibulara), probleme parodontale aparute ca urmare a parodontopatiei. Oricare ar fi motivele , noi ne vom stradui sa-ti corectam dintii astfel incat sa atingem o armonie dento-faciala perfecta.

Un zambet frumos confera incredere in sine si degaja o imagine pozitiva. Este un aspect important care te face sa arati minunat si sa te simti in cea mai buna forma. Chiar te poate intineri!




Ortodontia linguala s-a dezvoltat din necesitatea tratarii pacientilor adulti a caror viata sociala impune aspecte estetice mult mai riguroase.

In prezent exista multe tipuri de aparate linguale care poarta diferite denumiri in functie de firma producatoare sau numele celui care le-a inventat: Magic, Stealth, Incognito, STb.In functie de cum sunt preinfomate bracketurile exista doua tehnici linguale: bidimensionala si tridimensionala. Bracketurile bidimensionale pot fi folosite numai in cazuri care necesita o simpla aliniere dentara. Ele pot fi colate direct de catre medic in cabinet. Bracketurile tridimensionale sunt pozitionate in laborator pe modele din gips. Tehnicianul dentar masoara informatia in cele trei planuri cu ajutorul unor instrumente si apoi pozitioneaza braketurile pe model. Ele sunt inglobate intr-o gutiera de transfer din silicon pentru ca medicul sa le poata cola in cabinet pe dintii pacientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu